Activiteiten

Wij zijn elke dag van de week bezig iets leuks klaar te maken voor jou.
Dit is wat wij wekelijks doen:

Lezingen – We organiseren jaarlijks meerdere lezingen over belangrijke onderwerpen die aandacht vereisen binnen de multiculturele samenleving.

Cursussen – Ook bieden wij van tijd tot tijd diverse cursussen aan, bijvoorbeeld een cursus schaken, Arabisch of EHBO.

Huiswerkbegeleiding – Het tegemoetkomen van de educatieve behoeften van jongeren achten wij ook onze taak. Daarom kunnen jongeren in het voortgezet onderwijs bij ons terecht voor huiswerkbegeleiding. Niet alleen bieden wij hulp bij huiswerk en lastige vakken, ook maken we de jongeren wegwijs in het onderwijssysteem en adviseren onze studenten uit het MBO, HBO of WO bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Sportieve activiteiten – Om jongeren te stimuleren actief te zijn en een gezonde levensstijl aan te houden, bieden we vrijwel wekelijks de mogelijkheid aan om samen te sporten. Zo is zaalvoetbal erg populair, maar ook zwemmen doen wij vaak.

Avondprogramma’s – Om naast onze educatieve en sportieve activiteiten ook voor ontspanning te zorgen, organiseren wij programma’s waarbij gezelligheid en saamhorigheid centraal staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een filmavond, samen wat eten of spelletjes met de jongeren.

Stedentrips en reizen – Om jongeren te stimuleren de wereld te verkennen en om de sociale cohesie binnen de groep te vergroten, bieden wij de mogelijkheid om er samen op uit te gaan. Een culturele reis naar Bosnië of een stedentrip naar een willekeurige grote stad in Europa zijn enkele voorbeelden.

 

Reacties zijn gesloten.